Projekt

Galleri Klockarebolet. Adress: Klockarebolet 2, Berg, 54017 LERDALA.

Kontakt: Martin D. Stenberg. Telefon: 0511-82223. 0708-210692. Mail: martin.d.stenberg@gmail.com

Ögonsten, Silverfallen (2012)

Installation, Tomtens kalkbruk (2012)

Installation, Berg (1998)

Den besjälade naturen

 

Ett projekt i samarbete med konstnärer och konsthantverkare samt Föreningen Vallevägen (Vallekonst, 2012). Konstföremål och installationer visades på specifikt utvalda platser i och kring Silverfallen nära Berg och Lerdala.

Martin D. Stenbergs bidrag: Ett tiotal utplacerade "ögonstenar" i Silverfallen.

Installationens titel: Den Besjälade Naturen.

Silverfallen (2012)

Avgränsat - Tomtens kalkbruk

Ett samarbete mellan konstnär Martin D. Stenberg och järn och smideskonstnären Claes Magnusson som en vidareutveckling av projektet "Utsikt - Insikt" (2011). Installationen visades som en ljusinstallation efter mörkrets infall vid Tomens Kalkbrott hösten 2012 tillsammans med målningar och installationer från flera andra konstnärer.

Installationens titel: Avgränsat.

Den röda soffan

En kulturmanifetation i Skaraborg under 1998. Sjutton konstnärer inbjöds att tillverka en soffa att placeras på en plats som valts ut av respektive kommun. I Skövde kommun fick Martin D. Stenberg uppdraget, och soffan som han tillverkade ställdes ut i byn Berg intill kyrkan: "Rundstavar är nedstoppade i soffan, målade i ändarna, men i mitten är ord och meningar av bygdens folk nedtecknade. När ni sätter er på denna röda soffa och beundrar utsikten över Nordbillingen kan ni således även ta del av den inre personliga natur som finns i bygden, genom att ta upp en pinne ur soffan och läsa dess ord. Soffan binder samman folket i bygden och gör ett porträtt av dem." (Kulturum Skaraborg)